top of page
Picture8.png
Twinlife beeldmerk.png
Twinlife groepsfoto definitiefjpg.jpg
Picture10.png

PhD studenten

Pia Todtenhaupt

Pia Todtenhaupt is onderzoeker in opleiding op de afdeling Moleculaire Epidemiologie. Samen met Sophie is zij verantwoordelijk voor de coordinatie van het TwinLife onderzoek. Zij heeft haar master medische biologie in 2018 afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Binnen deze master heeft zij zich gespecialiseerd in epigenetica.

Pia.jpg
Jip_Spekman.jpg

Jip Spekman

Jip Spekman is onderzoeker in opleiding. Tijdens haar bachelor Geneeskunde raakte zij al betrokken bij onderzoek over eeneiige tweelingen met selectieve groeivertraging bij de Neonatologie. In januari 2022 is zij begonnen als promovenda bij het Twinlife onderzoek. Ze is verantwoordelijk voor de follow-up op tweejarige leeftijd en neemt het stokje over van Sophie Groene.

IMG-20230329-WA0010.jpg

Laura Franken

Laura Franken is onderzoeker in opleiding op de afdeling Moleculaire Epidemiologie. In 2021 is zij begonnen als onderzoeksanalist voor Twinlife, en in januari 2023 is zij gestart als onderzoeker in opleiding. Ze heeft haar master Molecular and Cellular Life Sciences afgerond aan de Universiteit Utrecht.

Mahnoor Sulaiman

picture (3)_edited.jpg

Mahnoor Sulaiman is onderzoeker in opleiding op de afdeling Moleculaire Epidemiologie van het LUMC en bij de onderzoeksgroep inDEPTH lab in het Erasmus MC Rotterdam. Ze heeft haar master Molecular Biology and Genetics afgerond aan de Bilkent University in Turkije. Mahnoor is in maart 2023 gestart als promovenda en werkt aan een gezamenlijk project van Twinlife in het LUMC en TEMPO in het Erasmus MC Rotterdam.

Picture10.png

Afdeling Biomedical Data Sciences

Bas Heijmans is epigeneticus. Met zijn team onderzoekt hij hoe omgevingsfactoren inwerken op ons DNA en zo gezondheidsverschillen veroorzaken. Hij is ontzettend nieuwsgierig of dat ook de reden is dat eeneiige tweelingen niet 100% hetzelfde zijn. En of we deze kennis kunnen gebruiken om kwetsbare tweelingen een steuntje in de rug te geven.

Prof. Dr. Bas Heijmans

Dr. Erik van Zwet

Erik van Zwet heeft wiskunde gestudeerd en werkt sinds 2009 als statisticus bij het LUMC. Hij geeft onderwijs, doet methodologisch onderzoek en geeft statistisch advies aan allerlei biomedisch onderzoekers; van de neonatologie tot de moleculaire epidemiologie.

Zwet 18-04-1.jpg

Dr. Melissa van Pel

Melissa van Pel is hoofd Celtherapie bij NecstGen. Daar is ze verantwoordelijk voor proces-ontwikkeling en het maken van Cel -en Gentherapie producten voor klinische studies. Voor het Twinlife onderzoek houdt ze zich bezig met het bestuderen van de cellen uit de navelstreng.

Picture 1.jpg
Bas.jpg
Picture10.png

Afdeling Kindergeneeskunde

Dr. Jeanine van Klink

Dr. Arno Roest

Prof. Dr. Enrico Lopriore

Enrico Lopriore is hoogleraar Neonatologie en hoofd van de afdeling Neonatologie van het LUMC. De focus van zijn onderzoek ligt op het ontrafelen van de ontstaanswijze van ziekten in de foetale fase en de gevolgen hiervan op de korte en lange termijn, met name bij gecompliceerde monochoriale tweelingen. Hij is zelf ook deel van een (ongecompliceerde) tweeling.

Jeanine van Klink is kinderpsychologe en onderzoeker op de afdeling Kindergeneeskunde van het LUMC. Haar onderzoek richt zich op de langetermijn ontwikkeling van kinderen, in het bijzonder eeneiige tweelingen, die een moeilijke start hebben gehad, bijvoorbeeld na foetale behandeling, vroeggeboorte of een te laag geboortegewicht. Meer over Jeanine van Klink kunt u vinden in onze nieuwsbrief.

Arno Roest is kindercardioloog. De focus van zijn onderzoek is de niet-invasieve beeld vorming van hart en vaten, met bijvoorbeeld echocardiografie of MRI. Hij doet MRI onderzoek bij kinderen met complexe aangeboren hartafwijkingen, maar hij is ook erg geïnteresseerd in hoe bepaalde factoren voor en na de geboorte van invloed zijn op het krijgen van een hartinfarct op latere leeftijd.

Enrico.jpg
Jeanine.jpg
Arno.jpg

Sylke Steggerda is neonatoloog in het LUMC. Zij is gespecialiseerd in neonatale neurologie en richt zich op het in beeld brengen van de hersenontwikkeling en eventuele hersenschade bij zieke pasgeborenen door middel van echografisch en MRI onderzoek. Daarnaast onderzoekt ze risicofactoren voor het ontstaan van afwijkingen en de gevolgen hiervan voor de latere ontwikkeling. Het doel is om beter te begrijpen waardoor neurologische schade ontstaat en om kinderen en hun ouders in de toekomst nog beter te kunnen begeleiden.

Dr. Sylke Steggerda

picture Sylke Steggerda (2).png

Dr. Sophie Groene

Sophie_Groene.jpg

Sophie Groene is postdoctoraal onderzoeker bij de Neonatologie in het LUMC. In 2018 begon zij met haar promotieonderzoek naar selectieve groeivertraging in monochoriale tweelingen, waarin zij mede verantwoordelijk was voor de opzet en uitvoer van de Twinlife studie. Gedurende deze vier jaar ontwikkelde zij een passie voor de zorg voor en het onderzoek naar deze bijzondere groep tweelingen. Na de afronding van haar promotietraject in januari 2023, zet ze dan ook haar onderzoek voort met de focus op vroege breinontwikkeling.

Afdeling Kindergeneeskunde

Picture10.png

Afdeling Verloskunde

Dr. Monique Haak

Monique Haak is gynaecoloog- perinatoloog en foetaal behandelaar in het LUMC. Zij is gespecialiseerd in prenatale diagnostiek en foetale therapie, met name voor aangeboren hartafwijkingen. Wanneer zwangerschap en geboorte zonder problemen verlopen is het al één van de meest indrukwekkende gebeurtenissen in een mensenleven. Als daarbij zorgen om de gezondheid van het ongeboren kind bijkomen, vindt ze het belangrijk om ouders optimaal te kunnen begeleiden in deze onzekere periode.

Monique.jpg

Femke Slaghekke is gynaecoloog-perinatoloog en foetaal behandelaar in het LUMC. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van gecompliceerde eeneiige tweelingen. Haar onderzoek richt zich op het in kaart brengen van deze gecompliceerde zwangerschappen en op het verbeteren van hun uitkomsten.

Dr. Femke Slaghekke

Slaghekke Tubantia.jpg
bottom of page